onsdag 26 oktober 2011

Ulf Lundkvist om tablettaskar

Assar har gått som stripp i DN sen långt innan jag kunde läsa men det tog ett bra tag innan min hjärna lärde sig hantera den något okonventionella berättelsen och dess tendens att byta riktning och huvudperson innan en begripit sig på den förra story arcen.

Ulf Lundkvist gästade Kulturhuset i Sthlm för ett samtal med anledning av att de 1000 första Assar-stripparna kommit ut i en volym som är tung nog att dräpa katter med. Jag kom lite sent och missade troligtvis den biten av snacket som rörde vandrande korvar och fick istället avnjuta en presentation om inspirerande tablettaskar, vilket inte var fy skam.

Hett tips: DN har börjat köra Assar från början! Alla som har tillgång till den blaskan eller kan snylta på en go väns prenumeration kan följa korvens väg till Nollberga - nu delikat färglagt i rött!

Arbetsmusik: Ivor Cutler

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid på nåt vis föreställt mig Ulf L. som en uråldrig, grinig gubbe med jättelik röd näsa (ingen aning var de associationerna kommer från...) Men han verkar ju alldeles fräsch och trevlig!

    SvaraRadera
  2. ååh, vet du vad Sofia? Henri kom till mig idag med finaste gåvan EVER! ett fanzine gjort av er båda, jag DÖR av tacksamhet och starstruckness, ni är så jävla bra! båda två!

    SvaraRadera