torsdag 13 oktober 2011

Kultur mot rasism! (inte serier)

Kultur mot rasism är ett projekt som liknar och har inspirerats av Serier mot rasism: båda är helt ideella, båda är sprungna ur en frustration över den växande rasismen i Europa, bådas slutprodukt är en tryckt antologi.

Men det finns en del skillnader. SMR släpptes för snart ett halvår sen, KMR är än så länge långtifrån tryckeriet. Redaktionerna och målen är också olika: KMR samlar in pengar till Ungdom mot rasism och samlar antirasistiska uttryck i alla möjliga tryckbara former - text, foto, teckningar, lyrik, serier etc. Därav det lite mer oprecisa namnet Kultur mot rasism. KMR riktar sig dessutom till ungdomar i högstadiet och gymnasium, och kommer inte att ges ut på Optimal förlag.

Nu har jag syltat in mig i KMR också - jag ska hjälpa till med den grafiska biten, hitta färgschema, hjälpa till att snoka upp schyssta typsnitt, illustrationer etc. Än så länge har jag bara gjort en bild till ett flygblad som KMR-redaktörn ska trycka upp och dela ut inom snar framtid.


Hann du inte göra nåt till SMR? Eller har du en text, bild eller annat som behandlar rasism? Deadline för bidrag till KMR är den 12 november - läs mer på KMR-bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar