fredag 24 juni 2011

Godsaker tillsvidare

Det av mina syskon som går under smeknamnet Torpedo har skickat mig ett brev med godsaker för alla sinnen, det vill säga både nötkräm och en fantastisk skiss på en teoretiskt modifiering av en pågående reklamkampanj. Och jag kan inte annat än att dela med mig av denna genna snilleblixt, som jag rent av skulle kalla genitalisk!


Idag ger jag mig av till Munkedal för att göra en Serier mot rasism-utställning, prångla screentryckta Dotterbolaget-tröjor, bli regnad på, trampa runt i lera, lyssna på brutal musik på brutal volym, studsa runt i en moshpit som en mosig liten frukt och bara njuta av livet. 

Det rör sig förstås om Punk Illegal, en festival som arrangeras till förmån för papperslösa flyktingar som tvingas leva gömda i Sverige. Nätverket Ingen människa är illegal står bakom evenemanget och om du inte har koll på det, är det här ett bra tillfälle att kolla upp vad de sysslar med. Och hur du kan hjälpa till.

Efter festivalen tänker jag löka* kvar på västkusten och det kommer antagligen inte att vankas särskilt mycket internet för min del. Smaka lite ögongottis under tiden, och håll ut med några automatiserade inlägg tillsvidare!

*I den stockholmska bemärkelsen av det ordet, det vill säga slappa, opretentiöst varande med opretentiöst folk. Jag vet att ordet har en helt annan betydelse i vissa delar av Götaland, men ni som bekänner er till den dialekten - sluta dra in grönsaker i oanständiga sammanhang!
Fast det där är nog en mink. Hm. Nån som är biologiskt skolad får gärna komma med återkoppling här.

2 kommentarer:

  1. Åååååh...den där lilla gynnaren med pennan asså:)

    SvaraRadera
  2. Ytterligare en betydelse av "att löka": att sova trångt, typ skeda, med fler än en person, dvs som lagren i en lök. (Jag fick det av en stockholmare.)

    Tycker det ser mer ut som en iller än en mink, men att döma av teckningen är det en vessla.

    SvaraRadera