måndag 5 november 2012

Fûggler

I torsdags hittade jag bilder i en skissbok, de gjorde jag i våras när jag försökte plugga webbdesign och fick en uppgift som gick ut på att bygga en hemsida åt ett påhittat bostadsföretag. Det fanns ingen angreppsvinkel som inte gjorde mig så provocerad att jag blev tvungen att gräva ner mig i sängen - allt fick mig att tänka på segregation, utförsäljningar, mina vänners problem med att hitta ett rimligt boende. Till slut fann jag ett kryphål genom deppen: djur!

Fåglar är bland de festligaste varelser jag känner till, och de brukar ju bo i festliga små holkhus. Kunde jag inte låtsas att jag skulle göra en hemsida åt en hyresvärd för fåglar? Det funkade asbra i typ 10 minuter, sen kom jag på att även fåglar är drabbade av bostadsbrist... och deppen var igång igen. Men jag hann i alla fall rita lite om det.

Senare den kvällen gick jag till Salong Högdalen och hörde filmskaparen Amanda Larsson berätta om sitt projekt Hem och holkar, som handlar om hur en bostadsrättsförening försöker köra över en fågelälskande pensionär som inte kan ombilda sin hyresrätt.

Ett sammanträffande som innehåller fåglar, det blir inte bättre än så idag!

1 kommentar:

  1. Men, så härligt!! Herregud vad jag skulle vilja göra en lång fågelserie med dig just nu.

    SvaraRadera