tisdag 29 mars 2011

Veckans uppgift

... var egentligen veckans uppvärmningsövning: ett objekt i tre storlekar. Det blev en stripp om tre fiskar, som i sin tur gav ispiration till en om kåbåjser. Den gav i sin tur upphov till ett stripp-seriekoncept som jag gärna fortsätter på under darbetsnamnet Bite Back.

4 kommentarer:

 1. Jag tror inte att någon annan ser det...men jag ser exakt var jag strök min tass på din serie och smetade ut tuschet. Men jag antar att det lätt blir så när en blir ivrig över någon en tycker är snyggt:)

  SvaraRadera
 2. Hahaha!

  Nu när du säger det, inser jag att det måste vara likadant med ALLA original, oavsett vem som gjort dem. Marjane Satrapi och Hernandez-bröderna och varenda jävel som är känd serieskapare, kan säkert se små små spår av klåfingriga fingrar eller nyfikna nyckelpigor eller en oförsiktig hand som landat i blöt tusch. Tänk på det bara! HELA JÄVLA SERIEBRANSCHEN är proppfull av saker som bara de som var med och gjorde serierna, kan se, och som upphovspersonerna associerar till polare, sena kvällar, husdjur, kaffekoppar och vad det nu är som har satt små märken på bilderna. ALLA kända serier innehåller spår av för oss okända personer som har levt sina liv runt tecknaren när serien skapades! SERIERNAS KANON ÄR INFEKTERAD AV SPÅR AV FRÄMLINGAR SOM GÖMMER SIG BAKOM TUSCHEN!!

  SvaraRadera
 3. Fattar du? De är totalt okända för oss men de omger oss med sina knappt märkbara märken i verk som för alltid kommer att influera, inspirera och beröra!

  Är det fränt, eller är det bara jag som har blivit uppspelt av sömnbrist?

  SvaraRadera
 4. Hmm...intressant, jag fattar. Små spår av nyckelpigstassar i serierna kanske till och med gör bilderna mer intressanta. Värre är det ju om en jättebamsing till björn sätter ner sin ram på ditt original:)

  SvaraRadera