söndag 15 april 2012

Rasmus blir vräkt

Den här serien gjorde jag i januari. Planen var att färglägga den, analogt eller digitalt, men det blev aldrig av. Nu när jag har kommit tillbaka till den känns det som att den passar bra i svartvitt. Om inte annat, blir den i alla fall publicerad.

Jag trodde att serien på ett personligt plan skulle kännas mindre aktuell nu, i och med att händelsen som skildras skedde för snart tre månader sedan. Men sen kom Alliansen och tyckte att det här med att bostadsbrist, det går ju att lösa -  genom skatteavdrag till bostadsrättsägare som hyr ut i andra hand. Och bostadsrättsägarna ska dessutom få ta ut en hyra som täcker den totala kostnaden för bostaden (alltså inklusive räntekostnader. Och med tanke på hur dyr en bostadsrätt i Stockholm kan bli, lär ju hyrorna för andrahandsgästerna bli ordentligt saftiga). Samtidigt som regeringen vill avskaffa möjligheten för hyresgäster att få pengar tillbaka, om en har fått betala överpris till sin värd.

Vad är grejen, Alliansen? Förut fanns det hyresrätter som folk kunde bo i. Nu har hyresrätterna ombildats till bostadsrätter. Som ska hyras ut i andra hand. Hade det inte varit bättre att låta allmännyttan vara ifred? Och spara allt skattemedel som pumpades in i den statligt finansierade  ombildningskampanjen Bilda Bostad? Och kanske hade det gått att lägga de pengarna på att bygga fler hyresrätter, så att folk kan slippa råka ut för det som hände Rasmus?

Men vad vet jag, jag är ju bara en serietecknare. Här är i alla fall, efter en sabla väntan, Rasmus blir vräkt.


3 kommentarer:

  1. Alltså, jag blir berörd. Både illa berörd, estetiskt berörd, och berörd.

    SvaraRadera
  2. du är så himla bra! och den här serien är så bra! och du är min idol! <3<3<3

    SvaraRadera
  3. Ni är såna gullungar, båda två! Och Isa, vi får se till att träffas för ytterligare rithäng snart.

    SvaraRadera