torsdag 19 januari 2012

Ett barn, en tunnelbana och Försvarsmaktens kökshandduk

Det är ju på tuben allt händer! Förutom den där misshandeln jag blev vittne till i somras, men det var på en ersättningsbuss för tunnelbanan, så det kanske räknas ändå.

Hursomhelst är det precis så här det gick till när ett litet barn och jag trotsade språk- och åldersgränser genom att leka med offentligt utrymme. Förutom att föräldern hade med sig en barnvagn med ytterligare ett barn - som jag inte orkade rita - och att de kanske gick av på en annan station, jag minns inte exakt vilken.

Och var kommer Försvarsmaktens kökshandduk in i bilden? Jo, det ska jag säga dig - rent bokstavligt! Det är tack vare att jag körde den genom skannern som jag fick den här mumsiga texturen. Jag vill minnas att jag och ett av mina syskon fick varsin handduk när vi var kanske 14 år. Hur det nu kom sig att vi blev utpekade som rättmätiga ägare för dessa rekorderliga kökshanddukar är höljt i dunkel, men min gissning är att Försvarsmakten planerade att muta in vår lojalitet tills vi blev lagom myndiga för att göra värnplikt. Ta dem när de är små, liksom.

Arbetsmusik: Lilla Lovis, P2 Kalejdoskop från den 17, samt höglasning ur Tjuvlyssnat.se:s arkiv.

6 kommentarer:

 1. WOW! vilken fin serie, allt liksom: handduken i bakgrunden är supersnyggt och jordens finaste historia och som vanligt helt genialiskt ritat. jag blir varm i magen...

  SvaraRadera
 2. Det här blev dagens kvällsläsning och det är med ett mysigt lugn jag kryper ner i min säng. Duktiga du!

  SvaraRadera
 3. Det här är ju bara för fint. :).

  Handduksidén är den typ av galenskap jag vill uppmuntra å det grövsta till alla att prova. Textur är bland det mysigaste som finns. Typ efter tjocka tuschstreck måste nästan det komma på min "Topp 5 estetiska saker som får mig att pipa"-lista.

  Superbt!

  SvaraRadera
 4. Mitt hjärta bultar nästan skrämmande hårt för denna ljuva historia! Blir alldeles varm och glad ju. Vill VERKLIGEN åka trick med dig snart... och helst också pryda den med en ihopskapad bild! (Och allra helst hamna i en skitläcker serie som resultat.)

  SvaraRadera
 5. Jösses, jag missade det här inlägget! Det är ju helt underbart, du är en sån superhjälte Sofia.

  SvaraRadera
 6. hahahaha går du på konstfack.

  SvaraRadera