tisdag 17 maj 2011

Anneli Furmark + tuschponnysar = sant!

Gästlärarvecka igen, den här gången är det Anneli Furmark som har tagit på sig kaptenshatten. Veckans övergripande uppgift är att göra serie av en historia från en klasskamrat - Ida Rosenkrans Birkedal gav mig en dröm som hen hade som femåring, om hur hen följde med en My Little Pony-häst till My Little Pony-landet.

Samma dag fick jag reda på att det finns ett speciellt ord för My Little Pony-fans av manligt kön: "brony" (tack, Tussnos). För mitt inre öga såg jag ett gäng grabbiga cis-killar, stabila i sin könsidentitet, aningen doftande av fotbollsplan och ölsvett, sådär härligt överdrivet stereotypt... i alla fall, de samlas och peppar inför det nya avsnittet av My Little Pony som de just tankat ner. - Humorn i det hela ligger inte i att de gör något kvinnligt (ÖÖH FJOLLVARNING JU!!), utan självklarheten i hur de i all sin alldagliga manlighet råkar stendigga My Little Pony.

Idas dröm och och mitt föreställda brony-gäng smälte förstås oundvikligen ihop. Vem är jag att motstå en finfin idé när jag dessutom har köpt massa nya tuschpennor?Den färdiga serien borde vara färdig på torsdag. Ses då!

1 kommentar:

  1. Det känns alltid som ett stort nöje och en jävla fest när jag går in på din blogg och kollar. Skönt krumbuktiga formuleringar och strålande fina bilder - hela tiden. Jag njuter.

    SvaraRadera