onsdag 19 december 2012

Mer juletrams!

Fåniga julkort är som chips: när en väl har börjat är det svårt att sluta. Nu har temat gått vidare från drogögon mitt i ansiktet, till Mumin + glitter.

torsdag 13 december 2012


Gissa vem som står bakom en av luckorna i Rob & Bobs kalender? Joråsatteh, kika dagligen! Mitt bidrag dyker upp vilken dag som helst nu!

fredag 7 december 2012

Juletrams!

Såhär ligger landet, va: jag har åkt till Piteå för att hälsa på Kaptenen och aktivera mig. Och precis då passar Stockholm på att bjuda på mastodont-elavbrott och flera dagars snökaos! Typiskt huvudstan att hitta på massa hyss så fort jag inte är där... Men jag ska inte vara bitter, jag och Kaptenen har hållit oss sysslesatta!

Ett skolbibliotek med en buffé av pyssel uppdukad + en bunt medhavda gamla julkort! Vad ska det bli av detta? Karln vid namn Blåbär och Kaptenen skrider till verket!

Kaptenen inledde starkt med sin karakteristiska bristande ergonomi (ovan) och särpräglade humor (nedan). Intern-kvaliten på humorn eskalerade snabbt.

Så hittade jag en utrangerad bok med bilder på finska dockor och Shakespeare-citat. Jag kände att vi började tappa kontrollen, men driften att klippa och klistra gick inte längre att hejda. Vi började peka i varandras vandaliserade kort och flabba, rafsade hetsigt efter paljetter och lim.

 När vi hittade gamla vykort som inte alls har med jul att göra var katastrofen ett faktum. "Jag ska rita drogögon på dom!" skrek Kaptenen, "drogögon mitt i ansiktet!!". Jag frustade entusiastiskt och halade fram poscapennorna.

I efterhand vet jag inte om det verkligen blev så bra. Framförallt eftersom vi genast skickade rubbet till intet ont anande släktingar.